Custom sliding privacy screen - Kenmore, Brisbane

Product: Sliding louvre screen – fitted with rectangular Bella Vista blades

Finish: DecoWood - Jarrah

Primary Function: Privacy & sun protection

Challenge: The client wanted a large louvred screen to provide privacy and sun control for their outdoor living area. The area had a pre-existing fixed triangular shaped screen attached to the ceiling along with a tiled floor.

The issues were that the existing screen was not able to support any weight; and the standard tracks used for sliding screens would become a trip hazard as they could not be countersunk into the floor.

Solution: We suggested a single welded frame, which housed 2 operable bays of horizontal louvres (Bella Vista louvres – rectangular shape) to give privacy and flexibility.

To overcome the inability of suspending the new frame from the existing screen we fitted it with stainless steel rollers and a low profile bottom track. This meant the new frame did not have any weight hanging from the existing screen, nor did the low profile bottom track pose as a trip hazard.


 Testimonial: "Thank you again for all your help organising our new screens - you have been so lovely to work with. We are extremely happy with the work and the finished product and it is exactly what we envisaged and hoped for. Please pass our thanks to David, John and Glen specifically for their interest, ideas and expertise in creating the final touch of magic to our outdoor room!" - A. Martineau. Kenmore, Brisbane.


« Back to all Projects